Hva er videopoker og er det verdt å prøve?

Videopoker er litt som å spille poker på en spilleautomat. Det er allikevel ikke helt som vanlig poker, da det er mye mer frihet enn ved et klassisk pokerspill. Et annet kjennetegn for videopoker er at man spiller mot en maskin. Spillet har sine fordeler og kan absolutt anbefales til alle pokerentusiaster.

Akkurat som på en spilleautomat, bestemmer spilleren innsats selv og jo større innsats jo større sjanse for gevinst. Men i videopoker er man i tillegg mye mer aktiv i spillet og kan til en viss grad kontrollere utfallet. Derfor er dette spillet både utfordrende og spennende underholdning som er lett å lære seg.

For de som kan poker og ønsker en større utfordring, er kanskje ikke videopoker nok. Gevinstene er også noe forskjellig mellom videopoker og profesjonell poker. VG skrev at en nordmann kunne juble over en gevinst på én million kroner i november 2017. Men et slikt nivå er kanskje bare drømmen for de fleste og videopoker er i hvert fall tilgjengelig for alle. Det finnes derimot utallige varianter av spillet der noen er mer kompliserte enn andre.

Videopoker går altså ut på å få til en best mulig hånd med kort. Reglene for hvilke kortkombinasjoner som regnes som høyest i verdi er de samme som i vanlig poker, der royal flush er høyest og et par er lavest. Først stiller man inn innsatsen, så deler maskinen ut fem kort fra en kortstokk på 52 kort. Deretter velger man hvilke kort man har lyst til å beholde, og her kan man holde på så mange kort man vil i motsetning til klassisk poker. Til slutt trykker man på «deal» knappen igjen og de kortene som ikke ble holdt av byttes ut med nye kort. Utfallet blir automatisk beregnet av maskinen og man kan da spille om
igjen.