Er nettpoker ordentlig poker?

På grunn av en ganske streng norsk lovgivning mot pengespill er det vanskelig for nordmenn å kunne spille poker på den gode gamle måten, dersom man ikke arrangerer et privat pokerlag for sine venner i sitt eget hjem. Så for mange nordmenn er poker på Internett den eneste reelle muligheten til å utøve denne hobbyen.

Men spørsmålet er om poker på Internett egentlig er ordentlig poker? Reglene er selvsagt de samme enten man sitter bak en skjerm, eller om man sitter ansikt til ansikt med motspilleren. De matematiske ferdighetene som er involvert er også like.

Men man mister likevel et vesentlig aspekt ved spillet når man spiller på Internett, og det er muligheten til å lese motstanderens kroppsspråk og ansiktsuttrykk. Og denne psykologiske delen er som kjent en vesentlig del av pokerspillet – mange mener det utgjør så mye som 80% av spillet.

Selv om man mister mye av det psykologiske aspektet ved spillet ved å spille poker på Internett er det i realiteten den eneste muligheten man har til hverdags. Man taper nok ikke selve spenningen ved spillet ved å bruke Internett, men det er klart at denne formen for poker favoriserer spillere som har sin styrke i den matematiske delen av spillet fremfor den psykologiske.