Dronningene av poker

poker player female_407675767

Dersom du ser deg rundt når du er til stede på en pokerturnering, vil du raskt legge merke til at de fleste deltagerne er menn. Men, det er noen damer som likevel makter å spille poker på profesjonelt nivå, og som har opparbeidet seg et solid rykte i pokerverdenen.

Det er nok ikke noen tvil om hvilken dronning som sitter øverst på tronen, det er amerikanske Vanessa Selbst. Hun har vunnet over 10 millioner dollar på live poker, hun har tre WSOP-armbånd, og hun er den aller første kvinnen som har ranket øverst på den globale poker indeksen (GPI).
En annen amerikansk pokerdronning som imponerer er Kathy Liebert. Denne dama fra Nashville hadde per 2016 tjent nærmere 6 millioner dollar på poker, hun har et armbånd fra WSOP og hun vant den første “Party Poker Million” begivenheten i 2002, der hun stakk av med førstepremien på en million dollar. Annie Duke har allerede kallenavnet “hertuginnen av poker”. Hun er den eneste kvinnen som har vunnet “National Heads-Up Poker Championship” (2010).

Sist, men ikke minst må vi nevne vår egne pokerdronning Annette Obrestad som skal ha vunnet rundt fire millioner dollar på poker, og som vant europeiske WSOP i 2007.