Alt du trenger å vite om pokerturninger

En pokerturnering er en turnering hvor spillere konkurrere ved å spille poker. En pokerturnering kan inneholde så få som to spillere som spiller på et enkelt bord, og til så mange som titusenvis av spillere som spiller på tusenvis av bord. Vinneren av turneringen er vanligvis den personen som vinner flest pokerchips i spillet, eller at alle motstanderne har blitt slått ut i turneringen ved å ha godt tomme for chips eller penger. Har du det som skal til for å gå helt til topps i en pokerturnering?

For å være med i en pokerturnering må man kjøpe seg inn i turneringen. Dette skjer ved at alle deltakerne legger inn penger i premiepotten som igjen skal deles til de som har gjort det best. Er det 10 personer med i turneringen er det ofte de som kommer på de to eller tre øverste plassene som vinner penger, eller det kan være de 100 beste i en turnering med 1000 deltakere. Dette varierer, men også premiene er gradert, slik at den som vinner, altså vinner mest til slutt.

Pokerturneringer på nettet

Hver eneste dag, hver eneste time spilles det en pokerturnering på nettet. Det å kjøpe seg inn i en turnering trenger ikke å være dyrt. Flere selskaper arrangerer også gratisturneringer for de spillerne som behøver litt trening før de satser ekte penger. I flere turneringer kan man også ved en beskjeden sum vinne en billett til en større turnering hvor premiene virkelig er høye. Dette kalles en satellitt-turnering og de mest spennende er hvor gevinsten er en billett til en av de store turneringene i en EPT eller WSOP turnering hvor du spiller Texas Hold’em live med verdens største og beste pokerspillere. Hos Full Tilt finner du alltid en turnering som passer din lommebok og flere av verdens beste spillere er også online daglig hos selskapet. Har du behov for å trene, som er helt nødvendig for å bli best, kan du også gjøre det helt gratis hos dem.

Norske spillere

Det er få som spiller så mange pokerturneringer som oss nordmenn. Vi har vårt eget pokerforbund som kjemper om spillernes rettigheter og arrangerer NM i poker og andre events for å utdanne flere gode spillere, og for å rekruttere nye spillere. Årets Norgesmester ble Jonathan Spæren. Blant kjente norske spillere finner vi alt fra Petter Northug, John Arne Riise, men også profesjonelle pokerspillere som Johnny Lodden og Tore Hansen, som er legender innenfor poker. Norge har hatt flere spillere helt oppe i verdenstoppen i mange år og spesielt er det Texas Hold’em de norske spillerne har vist at de er gode på.

Live turneringer

Det å spille turneringer på nett og live sies å være to forskjellige ting. Du har kanskje arrangert pokerkveld hjemme hos deg selv eller så har du kanskje blitt bedt bort til en pokerkveld sammen med gutta hos venner. Disse turneringene må aldri tas lett på hvis man skal bli god. Selv om poker er et sosialt spill er all spilling meget god trening. For det er mye lettere å bli god på online turneringer som er tilgjengelige hele tiden, men det å få trent i live turneringer skjer altfor sjelden. Derfor bør man passe på når man kan. Det er uten tvil Texas Hold’em som er det mest populære pokerspillet, men det finnes også spennende turneringer i Omaha Hold’em, Stud og Lowball. Ønsker du å bli god bør man konsentrere seg først om en type av gangen og kanskje er det du som sitter på finalebordet i den neste storturneringen, enten om det er live eller online.